Objevte chytrou domácnost, se kterou ušetříte za energie

Publikováno: 29. 10. 2023


 

Zdroj: Tengeo.cz

 

Co je chytrá domácnost?

Pokud si pohráváte s myšlenkou, že doma vytvoříte chytrou domácnost, pak děláte dobře. Budete moct ovládat například osvětlení, kamerové systémy, termostat, žaluzie nebo třeba fotovoltaiku, kotel či tepelné čerpadlo z mobilu, PC nebo tabletu, a to odkudkoli a kdykoli Inteligentní domácnost vám nejenom zpříjemní život, ale hlavně díky ní získáte perfektní přehled o spotřebě energií, začnete ji využívat efektivně a ušetříte nemalé finanční částky.

 

Ovládejte na dálku topení, světla nebo třeba vyhřívání bazénu na zahradě

Se Smart Home se vám nestane, že byste si v půlce cesty z domova vzpomněli, že jste neztlumili topení nebo zapomněli zhasnout v obýváku. Systém chytré domácnosti si opravdu zamilujete, protože velmi brzy zjistíte, jak moc vám usnadní každý den. Je zcela na vás, jaké scénáře v chytré domácnosti nastavíte. Můžete zadat například scénář příchodu domů. Co to bude znamenat, opět kontrolujete vy. Při scénáři „příchod domů“ se může zapnout termostat, rozsvítit světla nebo odemknout zámky na vstupních dveřích. Z práce přijedete do už vyhřátého domu, kde ale přes den zbytečně neběželo topení.

 

Chytrou domácnost od nás dostanete k fotovoltaice a tepelnému čerpadlu

Společně s naší  získáte také inteligentní systém TENGEO. Jedná se o komplexní systém, který řídí nejen fotovoltaickou elektrárnu a čerpadlo, ale i celý dům, když TENGEO propojíte s dalšími komponenty. S naší inteligentní technologií můžete obsluhovat všechny prvky v domácnosti z jedné aplikace. Systém je intuitivní a jeho ovládání snadné. Po prvotním nastavení už chytrá domácnost funguje zcela samostatně.

 

Zdroj: Tengeo.cz

 

TENGEO vám přitopí na základě předpovědi počasí

Díky systému chytré domácnosti TENGEO si ohlídáte výrobu energie ze solárních panelů nebo můžete na dálku ovládat tepelné čerpadlo, žaluzie nebo třeba ohřev bazénu na zahradě. Systém dokonce dokáže podle předpovědi počasí rozhodnout, kdy je potřeba v domácnosti přitopit nebo ji naopak ochladit. Pokud se rozhodnete propojit fotovoltaickou elektrárnu s venkovní jednotkou tepelného čerpadla a vše budete ovládat pomocí systému TENGEO, ušetříte až 80 % elektrické energie.

 

Jak začít s chytrou domácností

Přechod na chytrou domácnost rozhodně nevyžaduje překopání nebo rekonstrukci celého bytu či domu. Ideálním řešením je pořízení jedné centrální jednotky, prostřednictvím které můžete pohodlně ovládat jednotlivé komponenty skrze příkazy. Druhou možností jsou pak jednotlivé aplikace, které budete mít zvlášť ve svém mobilním telefonu, nebo můžete využít náš řídicí systém TENGEO.

 

Další tipy

Fotovoltaika pod sněhem: Jak na ni a co nezanedbat?

Fotovoltaika pod sněhem: Jak na ni a co nezanedbat?

Mráz není pro soláry nepřítel. Máme pro vás 10 tipů pro optimalizaci zimní výroby fotovoltaické elektrárny.

ČEZ a MPSV pomohou s energiemi

ČEZ a MPSV pomohou s energiemi

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) ve spolupráci se společností ČEZ Prodej, a.s., pomůže domácnostem ohroženým energetickou chudobou.

Úspora energie: 8 osvědčených tipů, jak ušetřit

Úspora energie: 8 osvědčených tipů, jak ušetřit

Ceny energií citelně vzrostly a odborníci předpokládají, že v nadcházejících měsících přijde další zdražování. Zajímá vás, jak na úsporu energie v domácnosti, abyste při pohledu na roční vyúčtování nezažili nepříjemné překvapení? Přečtěte si naše tipy, jak s energiemi hospodařit efektivně a platit za ně výrazně méně.

5 + 1 tipů pro úsporu energie v domácnosti: Jak platit méně?

5 + 1 tipů pro úsporu energie v domácnosti: Jak platit méně?

Kdo by nechtěl platit méně za elektřinu. Obzvláště teď, když jsou ceny energií na rekordních úrovních. Možná si říkáte, že náklady na elektrickou energii nelze snížit jinak než změnou distribuční sazby elektřiny. Ve skutečnosti ale stačí zavést několik jednoduchých změn a vyúčtování bude hned přívětivější. Co pomůže?

Ušetřete náklady za vytápění díky správné izolaci domu

Ušetřete náklady za vytápění díky správné izolaci domu

Díky správné termoizolaci svého domu můžete ušetřit až 80 % nákladů na vytápění. Jak snížit účet za energie, a přesto mít doma příjemné teplo?