Chytrá domácnost vám přinese pohodlí i vyšší úsporu energií

Publikováno: 29. 10. 2023


 Zdroj: Freepik.com

Rozhodnete-li se proměnit svůj domov v chytrou domácnost, budete na správné cestě směrem k optimální spotřebě i komfortnějšímu bydlení. Můžete snadno ovládat osvětlení, kamerové systémy, termostat, žaluzie i fotovoltaické panely, kotel nebo tepelné čerpadlo přímo ze svého mobilu, počítače nebo tabletu – a to kdekoli a kdykoli. Chytrá domácnost nejenže zlepší váš životní komfort, ale především vám poskytne dokonalý přehled o spotřebě energie, umožní vám její efektivní využití a přinese významné finanční úspory. 

 

Vytvořte si vlastní scénáře, které vám zjednoduší každodenní život 

S chytrým domovem se už nestane, že byste v polovině cesty z domova zjistili, že jste zapomněli vypnout topení nebo zhasnout v obýváku. Zamilujete si systém chytré domácnosti, protože brzy pochopíte, jak výrazně vám zjednoduší každodenní život. Volba scénářů v chytré domácnosti je plně ve vaší moci. Můžete například vytvořit scénář pro příchod domů. Jak bude tento okamžik vypadat, je opět zcela pod vaší kontrolou. Při scénáři „příchod domů“ se může automaticky spustit termostat, rozsvítit světla nebo odemknout vstupní dveře. Z práce tak přijedete do již vyhřátého domu, aniž by topení zbytečně běželo během dne. 

 

Dosáhněte až 80% úspor energie díky komplexnímu chytrému systému 

Do chytré domácnosti se dá zapojit fotovoltaická elektrárna nebo tepelné čerpadlo. Všechny komponenty můžete spojit do jednoho pomocí chytrého domácího systému Tengeo. Umožní vám efektivně sledovat výrobu energie ze solárních panelů a dálkově ovládat tepelné čerpadlo, žaluzie, či dokonce ohřev bazénu na zahradě. Systém navíc dokáže na základě předpovědi počasí automaticky rozhodnout, kdy je vhodné v domácnosti přitopit, nebo naopak ochladit prostředí. Propojíte-li fotovoltaickou elektrárnu s venkovní jednotkou tepelného čerpadla a vše budete řídit prostřednictvím systému Tengeo, můžete dosáhnout až 80% úspory elektrické energie. 

 

Tip! Přečtěte si víc o inteligentní domácnosti. 

 

Všechna zařízení ovládejte z jedné jednoduché aplikace 

Tengeo je komplexní platforma, která účinně spravuje nejen fotovoltaickou elektrárnu a čerpadlo, ale pokud ji propojíte s dalšími komponenty, řídí celý váš dům. Díky naší inteligentní technologii můžete snadno kontrolovat a řídit všechna zařízení v domácnosti přímo z jedné aplikace. Systém je intuitivní a jeho ovládání je jednoduché. Jakmile provedete prvotní nastavení, chytrá domácnost funguje plně autonomně. 

 

Tip! Chcete se dozvědět víc o systému Tengeo? Podívejte se, jak chytře využít energie. 

 

Jak začít s chytrou domácností? Investujte do jedné centrální jednotky 

Přechod na chytrou domácnost rozhodně nemusí znamenat rozsáhlou přestavbu nebo rekonstrukci celého bytu či domu. Ideálním řešením je investice do jedné centrální jednotky, kterou lze pohodlně ovládat prostřednictvím příkazů a která integruje jednotlivé komponenty.  

 

Chcete se dozvědět více o úspoře energií v domácnosti? Navštivte naši video sekci 

 

Další tipy

Fotovoltaika pod sněhem: Jak na ni a co nezanedbat?

Fotovoltaika pod sněhem: Jak na ni a co nezanedbat?

Mráz není pro soláry nepřítel. Máme pro vás 10 tipů pro optimalizaci zimní výroby fotovoltaické elektrárny.

Datum vydání: 1. 3. 2024

ČEZ a MPSV pomohou s energiemi

ČEZ a MPSV pomohou s energiemi

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) ve spolupráci se společností ČEZ Prodej, a.s., pomůže domácnostem ohroženým energetickou chudobou.

Datum vydání: 15. 2. 2024

Úspora energie: 8 osvědčených tipů, jak ušetřit

Úspora energie: 8 osvědčených tipů, jak ušetřit

Ceny energií citelně vzrostly a odborníci předpokládají, že v nadcházejících měsících přijde další zdražování. Zajímá vás, jak na úsporu energie v domácnosti, abyste při pohledu na roční vyúčtování nezažili nepříjemné překvapení? Přečtěte si naše tipy, jak s energiemi hospodařit efektivně a platit za ně výrazně méně.

Datum vydání: 1. 2. 2024

5 + 1 tipů pro úsporu energie v domácnosti: Jak platit méně?

5 + 1 tipů pro úsporu energie v domácnosti: Jak platit méně?

Kdo by nechtěl platit méně za elektřinu. Obzvláště teď, když jsou ceny energií na rekordních úrovních. Možná si říkáte, že náklady na elektrickou energii nelze snížit jinak než změnou distribuční sazby elektřiny. Ve skutečnosti ale stačí zavést několik jednoduchých změn a vyúčtování bude hned přívětivější. Co pomůže?

Datum vydání: 18. 1. 2024

Ušetřete náklady za vytápění díky správné izolaci domu

Ušetřete náklady za vytápění díky správné izolaci domu

Díky správné termoizolaci svého domu můžete ušetřit až 80 % nákladů na vytápění. Jak snížit účet za energie, a přesto mít doma příjemné teplo?

Datum vydání: 15. 12. 2023